Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Hogere accountantskosten in de ggz’

Redacteur Zorgvisie
De accountantskosten in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) nemen dit jaar naar verwachting fors toe. Er moeten verplicht extra onderzoeken worden gedaan naar declaraties, meldt het Financieel Dagblad.
Kosten-iStock-400.jpg
Foto: iStock

Eerder deze maand meldde onderzoeksbureau IntraKoop ook al dat de administratieve lasten in de ggz dit jaar fors meer zullen kosten dan in voorgaande jaren. De kosten voor accountants in de ggz zijn dit jaar met 20 procent gestegen, vooral doordat de jaarrekening moet worden gecontroleerd.

Stijging accountantskosten
Volgens accountantsplatform voor de zorg Coziek stijgen de accountantskosten nu nog meer doordat de controlemaatregelen van zorgverzekeraars tot een kwart hoger uitvallen dan in eerdere jaren. Accountants moeten het zelfonderzoek van ggz-instellingen controleren, om te bewijzen of de declaraties die ze doen wel kloppen. De kosten voor deze controles kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s per instelling, meldt Coziek in het FD. Dat komt vooral doordat de bekostiging in de ggz complex is, volgens het accountantsplatform. De ggz is de enige sector waarin alle vormen van bekostiging samenkomen, daardoor hebben instellingen veel losse contracten. Voor alle declaraties die instellingen hebben gedaan moet nu geonctroleerd worden of ze wel kloppen volgens het contract. 

Dossier geestelijke gezondheidszorg Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.