Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Honderden ontslagen bij Carint

Thuiszorgorganisatie Carint heeft honderden thuiszorgers te veel in dienst. Om het ontslag van zo'n 350 goedgekwalificeerde Hengelose thuishulpen te voorkomen, biedt Carint haar werknemers ander werk en opleidingen aan. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten, liet de Twentse instelling weten.

Het werkgelegenheidsplan wordt momenteel besproken met de ondernemingsraad en de vakbonden.

Herindicatie

Carint hoopt voor 1 juli volgend jaar alle thuishulpwerkers A van alternatief werk te hebben voorzien. Op die datum gaat de herindicatie voor 2000 cliënten van Carint in. Uit die herindicatie blijkt dat waarschijnlijk 90 procent van die cliënten te dure hulp krijgt. Daarom worden de huidige begeleiders vervangen door lager opgeleide en dus goedkopere alphahulpen, die alleen het huishoudelijk werk opknappen.

Zes ton

Die situatie levert Carint en de medewerkers enorme kopzorgen op. De instelling heeft namelijk 388 van die duurdere medewerkers in dienst. Voor het overgrote deel is straks geen werk meer. De gemeente stelt de herindicatie-operatie een half jaar uit om Carint de gelegenheid te geven de gevolgen op te vangen. De kosten van het uitstel bedragen zes ton, die Hengelo voor zijn rekening neemt. (Twentsche Courant/Tubantia)

Links:

Carint

Hengelo stelt herindicaties WMO uit

Carint verliest slag om WMO

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.