Hoofdlijnenakkoord ggz staat op losse schroeven

De toekomst van het hoofdlijnenakkoord ggz hangt aan een zijden draadje. Het bestuur van de VNG adviseert gemeenten tegen ondertekening te stemmen op de algemene ledenvergadering op 30 november. Zorgverzekeraars Nederland vindt dat alle betrokken partijen dan opnieuw naar de onderhandelingstafel moeten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Handtekening
Foto; iStock

Gemeenten krijgen een steeds grotere rol in de ggz. Ggz-aanbieders en zorgverzekeraars zijn al jaren bezig het aantal patiënten in intramurale ggz-instellingen geleidelijk te verminderen. Dat wordt gedaan omdat het voor veel mensen beter is als ze zelfstandig wonen en in hun eigen omgeving ggz-hulp krijgen. Maar als de begeleiding niet goed gaat, is er risico dat het aantal verwarde personen toeneemt. Die problematiek komt op het bordje van gemeenten en politie.

VNG praat constructief mee

De cliëntenvereniging MIND was dan ook erg blij dat de gemeenten voor het eerst aan tafel zaten bij de onderhandelingen over het in juni

0
2245

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.