Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoogervorst wil snelle afronding uurtarief

DEN HAAG - Minister Hoogervorst van Volksgezondheid zegt in een interview met het magazine MedNet de kans reëel te achtten dat op korte termijn alsnog een eind komt aan de discussie over het uurtarief voor medisch specialisten. Het uurtarief kan volgens de minister nog voordat een nieuw kabinet aantreedt, worden vastgesteld.

Volgens Hoogervorst zijn momenteel goede gesprekken gaande tussen het ministerie en de Orde van Medisch Specialisten. In MedNet Magazine dat over twee weken uitkomt zegt hij: “Wellicht komen we er op korte termijn uit”, zegt de minister. “Ik denk echt dat dat kan. Zelfs demissionair.”

De baricaden op

Een woordvoerder van de Orde bevestigt dat tegenover Mednet. De belangenvereniging houdt er wel rekening mee dat een snelle beslissing niet hoeft te betekenen dat de hoogte van het uurtarief naar tevredenheid is. Volgens woordvoerder Ellen van Rooij van de Orde onstaat er dan een probleem: “Want dat kunnen we niet verkopen aan onze achterban. Dan moeten we de barricaden op.” Knelpunten bij de vaststelling van het uurtarief zijn naast de hoogte ervan onder meer ook de lengte van de periode van geldigheid en de vraag of er één tarief voor alle specialismen moet gelden. (MedNet)

Lees ook:

Uurtarief medisch specialisten uitgesteld

Specialisten: Hoogervorst verkondigt ‘kolder’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.