Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Huijsman wordt directeur van CIZ kennisinstituut

Redactie Zorgvisie
Robbert Huijsman wordt per 1 juni lid van de directieraad van het kennisinstituut van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Het kennisinstituut houdt zich onder andere bezig met beleidsonderzoek en kennisontwikkeling voor het CIZ. Huijsman blijft tevens een dag in de week hoogleraar integraal zorgmanagement bij het Instituut Beleid & Management Gezondheidszorg van de Rotterdamse Erasmus Universiteit. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Huijsman stapt terug als directeur Zorg Consult

Zorg slecht telefonisch bereikbaar

CIZ start actie pakketmaatregel AWBZ

2 REACTIES

  1. Gelukkig hoeft die Huijsman zelf geen indicaties toe te kennen. (Ik vraag me trouwens af waar CIZ een kennisinstituut voor nodig heeft, voor het zetten van stempels hoef je toch zelf geen kennis te ontwikkelen? Maar dat terzijde.)
    Bij de enige indicatie waar ik zelf mee te maken heb gehad, stuurde CIZ wel een kundige medewerker. Ik vroeg me alleen af waarom iemand die verstand heeft van zorg, zijn tijd verdoet met indiceren in plaats van zelf zorg te verlenen. Geen wonder dat er een personeelstekort is! Hij dacht er zelf ook zo over, want wij bleken zijn laatste ‘klant’ te zijn: de volgende week stapte hij over naar een baan in de echte zorg.

  2. Lees alle reacties
  3. Hopelijk gaat het CIZ nu enig verstand van zaken tonen bij het uitvoeren van indicaties. De afgelopen jaren holt de kwaliteit van (indicaties door) het CIZ achteruit. Helaas hebben ze iemand aangetrokken die veel verstand heeft van management (sturing en cijfertjes), terwijl het juist ontbreekt aan inzicht in de benodigde zorg (zorginhoud en betrokkenheid).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.