Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huisarts mag geen vrouwen meer behandelen

Een Brabantse huisarts mag geen vrouwen meer behandelen nadat hij tot twee keer toe een seksuele relatie kreeg met een patiënte. Het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Eindhoven heeft dat vandaag bepaald.
Huisarts mag geen vrouwen meer behandelen
Foto: Koen Suyk

In 2006 kreeg de getrouwde huisarts voor het eerst een relatie met een patiënte. Later dat jaar kreeg hij een intieme relatie met een andere patiënte die ruim vier jaar zou duren. Toen die relatie werd ontdekt, meldde hij die aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg, zijn echtgenote en collega’s. De inspectie begon de tuchtzaak.

Hoger beroep

De man is op dit moment geen huisarts meer, maar wil dat wel weer worden. Advocaat Ivo Sindram van de huisarts noemt de beslissing heel bijzonder. ‘Het tuchtcollege lijkt absolute veiligheid te willen garanderen, maar dat kan helemaal niet.’ De uitspraak is hard aangekomen en de huisarts overweegt hoger beroep, aldus de raadsman.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.