Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Huisartsen in actie tegen bezuinigingen

Mark van Dorresteijn
Huisartsen gaan op 6 oktober actie voeren tegen de kabinetsbezuinigingen. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) wil samen met andere beroepsorganisaties in de huisartsenzorg een landelijke manifestatie houden. Dat schrijft de LHV donderdag op haar website.
Huisartsen in actie tegen bezuinigingen

Hoe de actiedag er precies gaat uitzien, is nog onduidelijk. Met de manifestatie wil de LHV duidelijk maken welke impact de bezuinigingen hebben op de huisartsenzorg. Het kabinet wil 132 miljoen bezuinigen op de huisartsenzorg.

Voorzitter Steven van Eijck van de LHV zei vrijdag nog dat het voor huisartsen onverantwoord is om veel te investeren door de bezuinigingen die het kabinet aan artsen oplegt. De bezuinigingen komen gemiddeld neer op 20.000 euro per praktijk, zo rekende de voorzitter voor. Hij is bang dat artsen zich met goede bedoelingen inzetten voor meer zorg in de buurt, zoals het kabinet wil, maar daardoor in financiële problemen raken. (ANP – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

8 REACTIES

  1. tercht dat zij aktie gaan voeren daar ben ik het wel eens mee voor zover dat de huisartsenpost verdwijnt dat is noppes zij willen niet komen bij de mensen die ernstig ziek zijn of kinderen met hele hoge koorts het is gewoon weg schandalig weg er mee en ga verder zoals van ouds dank je wel!!!!!

  2. Lees alle reacties
  3. echt wel erg, dit afgeven op huisartsen. Zij zijn in alles en altijd het eerste aanspreekpunt. en zéker op rare uren te bereiken. Vanuit mijn werk heb ik vaak met ze te maken en ik weet dat de meesten er altijd voor hun patineten zijn, ook buiten “kantooruren”. Flauw van deze bovenstaande reacties. wat doen jullie zelf zoal?? En met passie?

  4. Wat bovenstaande mensen niet willen begrijpen is dat de huisartsenzorg zo spotgoedkoop is geworden dat het bespottelijk is!
    Bezuinigingen hebben direkt tot gevolg dat er nog minder tijd is voor een patient. En kortzichtig om te denken dat een huisarts om 16.00 naar huis gaat. “thuis” wachten er nog diverse administratieve taken.

  5. Ik vind het al een hele tour om tijdens het normale spreekuur een afspraak met de huisarts te krijgen. Dan zijn er meerdere plekken in het land waar huisartsen patienten vragen tijdens de zomer niet op spreekuur te komen vanwege vakantie. Dan is er nog kerst en pasen en herfstvakantie. Och het lijkt best op een normale baan eigenlijk.. dan ook maar een normaal salaris zonder ‘roepingstoeslag’. Laten we snel de inschrijvingsvergoeding doen vervallen en alles op het consulttarief zetten. Ps die fysiotherapeut om 0200 ‘morgens’ was een prettige ervaring..

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.