Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huisartsen leggen overleg Franciscus Vlietland stil

Redacteur Zorgvisie
Huisartsen in de regio van het Franciscus Vlietland willen niet meer overleggen met de raad van bestuur van het ziekenhuis. Ze zijn ontevreden met de beslissing om de spoedeisende ’s nachts hulp te sluiten.
Franciscus Gasthuis en Vlietland.jpeg

De spoedeisende hulp gaat vanaf 1 november ’s nachts dicht, omdat er te weinig personeel is om de afdeling te bemannen. Dat maakte het ziekenhuis donderdag bekend. De arbeidsmarkt voor SEH-verpleegkundigen is volgens het Franciscus Vlietland zo snel verslechterd, dat er niet voldoende personeel kan worden gevonden om de SEH op de twee locaties open te houden.

Reactie Franciscus Vlietland
Die beslissing leidt nu tot ophef onder huisartsen, meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Huisartsen voelen zich beroofd en zijn boos omdat ze niet bij de overleggen over de sluiting zijn betrokken. Ze zien geen noodzaak meer om nog in het ziekenhuis te blijven zitten en overwegen acties. Ze hebben in elk geval de overleggen met de raad van bestuur van het Franciscus Vlietland stilgelegd.
Het bestuur van het ziekenhuis geeft in het dagblad aan dat er geen andere oplossing was voor het probleem. Als het personeelstekort is opgelost, kan de SEH vrijwel direct weer open, meldt bestuurder Karen Kruijthof. Het ziekenhuis spreekt daarom van een tijdelijke sluiting.

Dossier Arbeidsmarkt Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.