Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Huisartsen leren online kindermishandeling signaleren

Redacteur Zorg+Welzijn
Herkenning van huiselijk geweld en kindermishandeling blijkt in de praktijk van zorgprofessionals lastig. In samenwerking met de huisartsenverenigingen is een online cursus opgezet over hoe geweld te herkennen en bespreekbaar te maken.
Huisartsen leren online kindermishandeling signaleren

Een op de twee Nederlanders krijgt te maken met huiselijk geweld of kindermishandeling, als slachtoffer of als getuige. Herkennen van geweld in een gezin is lastig omdat betrokkenen het meestal proberen te verbergen. Om kindermishandeling en huiselijk geweld eerder te signaleren kunnen huisartsen, hun praktijkmedewerkers en triagisten vanaf 1 oktober speciale online cursussen volgen.

Actie

De e-academy The Next Page ontwikkelde deze cursussen in samenwerking met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en Vereniging Huisartsenposten Nederland (VHN). Uit onderzoek blijkt dat nageschoolde professionals, vaker dan niet nageschoolde, actie ondernemen wanneer een kind en het gezin in de problemen zitten.

Meldcode

Met de online cursussen ‘Signaleren van kindermishandeling’ en ‘Handelen bij vermoedens van kindermishandeling’ doen de cursisten kennis en vaardigheden op over hoe ze geweld kunnen herkennen en het bespreekbaar kunnen maken. De cursussen gaan uit van de KNMG-meldcode Kindermishandeling, de Handreiking Gebruik Meldcode kindermishandeling in de huisartsenzorg (LHV, VHN) en de werkwijze volgens de NHG-TriageWijzer. Na afronding krijgt de cursist een certificaat.(Zorgvisie – Carolien Stam)

lees ook:

Zorgkoepels en Nictiz zetten LSP voort

GGzE start met pilot e-Health van Minddistrict

Nictiz verlengt LSP-contract CSC tot einde jaar

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.