Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huisartsen scharen zich achter invoering landelijk epd

Mark van Dorresteijn
De huisartsenverenigingen LHV, NHG en VHN onderschrijven de uitgangspunten zoals die onlangs zijn vastgelegd door de verschillende beroepsvereningen van zorgverleners en het ministerie van VWS met betrekking tot de invoering van het landelijk epd. Daarbij wordt gekozen voor een nadrukkelijker rol van de regio bij de invoering van het epd. Dat meldt ICTzorg.
Huisartsen scharen zich achter invoering landelijk epd

De huisartsen willen het huidige patiëntendossier dat al op veel plekken regionaal beschikbaar is, geleidelijk landelijk beschikbaar maken. “Voor ons staat het vertrouwen van de patiënt voorop”, stelt Paul Habets, vicevoorzitter van de LHV, namens de gezamenlijke huisartsenverenigingen. “Dat betekent dat de uitwisseling van gegevens veilig en betrouwbaar moet zijn. Dat stelt zowel eisen aan de systemen als aan de gebruikers. Wij willen daarbij niet over een nacht ijs gaan. De ervaringen in het veld bepalen dus het tempo van de invoering van de elektronische gegevensuitwisseling.”

De verschillende beroepsverenigingen, waaronder de LHV, NHG en VHN, en het ministerie van VWS hebben de uitgangspunten voor invoering van een landelijk epd vastgelegd in een gemeenschappelijke notitie. “Wat ons betreft zijn deze uitgangspunten een begaanbare weg om te komen tot verbetering van de bestaande regionale informatie-uitwisseling in de huisartsenzorg”, aldus Habets. “Wij vertrouwen erop dat de minister ons hierin steunt en huisartsen de ruimte geeft.”

Hoewel de huisartsen het epd, dat volgens Klink een stuk trager wordt ingevoerd dan verwacht, langzaam willen invoeren, onderschrijven ze het belang van het onderling elektronisch uitwisselen van gegevens voor de patiëntenzorg. (ICTzorg – Hein Bosman)

Lees ook:

Klink: ‘Invoering landelijk EPD trager dan gepland’

EPD voorspelt kans op huiselijk geweld

Klink houdt vast aan landelijk epd

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.