Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huisartsen verliezen zaak om declaraties

Mark van Dorresteijn
De Vereniging van Gedupeerde Huisartsen heeft vrijdag een kort geding tegen de zorgverzekeraars om de uitbetaling van achterstallige declaraties verloren. Door deze uitspraak loopt een groep van zo'n duizend huisartsen mogelijk ettelijke miljoenen euro's mis.
Huisartsen verliezen zaak om declaraties

De betrokken huisartsen hadden het declareren van patiëntenzorg uitbesteed aan de firma LDD, die vorig jaar september failliet ging. Volgens de vereniging zit in de inboedel nog voor 32 miljoen euro aan niet uitbetaalde declaraties.

Uitbetaling

Nu dreigt voor veel declaraties dat de termijn voor uitbetaling wordt overschreden. De vereniging eiste van de zorgverzekeraars de garantie dat de declaraties toch worden uitbetaald. De zorgverzekeraars willen die garantie niet geven, ook al omdat bij de verwerking van grote aantallen oude declaraties ontwrichting van hun elektronische declaratiesysteem dreigt. De voorzieningenrechter in Arnhem gaf hun gelijk. Hij overwoog onder meer dat het faillissement van LDD het risico van de huisartsen is, dat niet kan worden afgewenteld op de zorgverzekeraars.

Nadere stappen

De huisartsenvereniging liet weten zich te beraden op nadere stappen. “Het kan niet zo zijn dat praktische problemen aan de kant van de verzekeraars ertoe moeten leiden dat huisartsen met miljoenen euro’s aan onbetaalde zorg blijven zitten”, aldus een woordvoerder. (ANP)

Lees ook:

Minister Klink wil huisartsen ontzien in bezuiniging

NZA past tarieven huisartsen aan

Huisartsen scharen zich achter invoering landelijk epd

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.