Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huisartsen waarschuwen voor extra consulten

De invoering van het alternatieve sofinummer, het Burger Service Nummer (BSN) in de zorg, zal leiden tot zestien miljoen extra huisartsenbezoeken. Dat stelt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) vandaag.
Huisartsen waarschuwen voor extra consulten

Als het aan minister Hoogervorst ligt, moet iedereen die volgend jaar bij een dokter, tandarts of fysiotherapeut aanklopt zich legitimeren met dit BSN.

Momenteel

Momenteel moeten mensen zich al in het ziekenhuis identificeren. Als de Tweede en de Eerste Kamer echter dit najaar nog de Wet Burger Service Nummer in de zorg aannemen, gaat dat voor alle zorgverleners gelden.

Verzet

Ook de arts wordt dan verplicht de identiteit van zijn patiënten te controleren. De LHV verzet zich hier echter tegen. Niet alleen voorziet de vereniging een gigantische administratie met zestien miljoen fotokopietjes van identificatiebewijzen. Ze vindt het ook vervelend, aangezien huisartsenzorg dan niet meer zonder drempel is.

’Uitstel’

Daarom willen ze dat de invoering van de wet wordt uitgesteld, zodat geregeld kan worden dat die controle achteraf plaatsvindt door een ander. Volgens een woordvoerder van de LHV gebeurt dat nu ook voor apothekers. Volgende week praat de Tweede Kamer over de invoering van het BSN. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.