Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Huisartsen zullen plannen Klink wegstemmen’

De plannen van minister Klink voor de huisartsenzorg zullen door de leden van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) worden weggestemd. Dat zegt huisarts Marco Blanker. Blanker is woordvoerder van de Kring Zwolle-Flevoland, een huisartsengroep die een manifest tegen de kabinetsplannen heeft geschreven.

Tijdens de ledenvergadering van de LHV op 17 september zullen huisartsen hun stem laten horen over de kabinetsplannen voor de huisartsenzorg die Klink in juli aan de Tweede Kamer heeft voorgelegd. Volgens Blanker is het bijna zeker dat de LHV-leden Klink terug naar de onderhandelingstafel zullen sturen. “Onze standpunten tegen de plannen van Klink rondom de ketenzorg en de terugverdienregeling worden gedeeld door de LHV. Daarom kan ik met zekerheid zeggen dat er tegen gestemd gaat worden.” Een woordvoerder van de LHV zegt dat de standpunten van de huisartsen in Zwolle inderdaad grotendeels ook de standpunten van de LHV zijn. “Over hoe onze leden zullen stemmen kan ik uiteraard niet vooruit lopen”.

Ketenzorg huisartsen

De artsen zien vooral problemen in de manier waarop Klink de ketenzorg voor chronische aandoeningen wil regelen. Volgens de minister moet in twee jaar tijd voor vier aandoeningen ketenzorg zijn ingevoerd. In deze plannen kiezen verzekeraars voor een patiënt via een aanbesteding een huisartsengroep die de regie krijgt in de keten. De artsen zijn bang voor veel bureaucratie in dit systeem. Daarnaast zien zij de regeling waarin zij een korting van zestig miljoen op hun loon moeten terugverdienen door generieke medicijnen voor te schrijven niet zitten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Kritiek op plan ketenzorg Klink

Minister Klinik wil huisartsen ontzien in bezuiniging

Klink: meer huisarts en minder specialist

Klink wil ketenzorg voor chronisch zieken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.