Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

IC-medewerkers nemen massaal ontslag in coronaperiode

Honderden IC-medewerkers hebben tijdens de coronacrisis ontslag genomen. Bij sommige ziekenhuizen is de afgelopen twee jaar een kwart van de IC-verpleegkundigen vertrokken. Bij het St. Antonius Ziekenhuis (Utrecht, Nieuwegein) vertrokken bijvoorbeeld 34 van de 129 medewerkers. Dat blijkt uit een peiling van Zorgvisie onder alle ziekenhuizen in Nederland.
IC
Foto: Valerii/stock.adobe.com
Premium

Op enkele vragen over de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Het is gewoon beschamend hoe verpleegkundigen behandeld worden en het verbaast me soms dat er niet meer al dan niet gillend weg rennen, maar…het ligt voor een deel, ook aan de beroepsgroep zelf. Zij is sterk verdeeld en niet in staat om alleszins redelijke eisen af te dwingen. Machthebbers vinden de verdeeldheid en zwakte geweldig want bij verdeeldheid en zwakte heb je als beroepsverenigingen en vakbonden van verpleegkundigen en verzorgenden nauwelijks iets te zeggen. .

  2. Lees alle reacties
  3. Het tekort aan verpleegkundig personeel is geen natuurverschijnsel maar het gevolg van restrictief beleid. Je gelooft het niet,maar er bestaat nog steeds een numerus fixus aan de instroom kant. Als we dit prachtige vak weer aantrekkelijk willen maken zullen we de kleilagen aan afvinkende zorgmanagers aan moeten pakken. Als iemand aan alle verpleegkundige kwaliteitseisen voldoet dient dat ook in het salaris tot uiting te komen. Van het ontzorgen op de verpleegafdelingen is geen spaan terecht gekomen.Nog steeds wantrouwen we de handen aan het bed en zijn zij die verantwoordelijk zijn voor onze zorg langer bezig met de (door niemand gelezen) administratie dan met de patiënten zorg.
   We boeren op deze manier achteruit, en een volgende crisis dient zich al aan.
   met vriendelijke groet,
   Jan Sluimers

  4. Ik had mijzelf aangemeld bij een ziekenhuis om te komen werken op de ICU tijdens de coronaperiode. Alles gesprekken waren positief totdat ik met HRM in contact kwam om te praten over de salariëring. Ik ‘werd’ een niveau 4 verpleegkundige omdat ik de inservice opleiding gedaan heb ipv de HBOV. Alle vervolgopleidingen en scholingen tellen dan niet meer mee.
   Ik ben in het bezit van een BBIC-, CCU-, Recovery-, Kinder-, NICU -diploma, zo’n 7 jaar aan (bij)scholingen.
   Ik heb vriendelijk bedankt voor de job. Wel alle handelingen en verantwoordelijkheden krijgen op zo’n afdeling en dan als niveau 4 verpleegkundige uitbetaald worden door personeelszaken.
   Ik zou het heel leuk vinden om weer op de ICU te werken in de toekomst maar op deze manier laat ik het aan mij voorbij gaan.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.