Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ic’s gaan flink uitbreiden

Ziekenhuizen moeten de komende jaren het aantal intensivisten, verpleegkundigen en bedden op intensive care afdelingen (ic’s) flink uitbreiden om de vergrijzing het hoofd te kunnen bieden. Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg NIVEL.

Het NIVEL onderzocht de benodigde capaciteit van de Nederlandse IC’s en verwacht een stijging van het aantal IC-dagen tussen 2006 en 2016 met ongeveer 17 procent.

De noodzaak van uitbreiding kwam ook naar voren in de Richtlijn Intensive Care uit 2006. Daarin staat dat ziekenhuizen IC-formaties met 32 tot 50 procent zouden moeten uitbreiden. Het aantal IC-verpleegkundigen zou moeten toenemen met drie tot negen procent.

Ziekenhuizen willen volgens het NIVEL op korte termijn het aantal bedden op uitbreiden met zeven procent tot 1.144. Ook de formatie aan intensivisten willen ze op korte termijn uitbreiden met 45 procent. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Meerdere zieknhuizen zonder intensivist

Special hrm

Prestatiebekostiging ic’s moet gehandhaafd blijven

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.