Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ICT blijft probleemkind in de zorg

Mario Gibbels
Goed ICT-beleid hoort onderdeel te zijn van een gezonde bedrijfsvoering, maar dat komt bij zorgorganisaties nog sporadisch voor. ICT blijft in de gezondheidszorg een zorgenkind en kostenpost betoogt Huib Doyer op computable.nl.

Doyer, partner bij Sense Sourcing, vindt dat het ICT-beleid structureel onderdeel moet zijn van het organisatiebeleid. Dat heeft volgens hem diverse voordelen: betere verantwoording, hogere efficiëntie en effectiviteit en betere ondersteuning van de primaire processen en kostenbesparingen. Door de vele fusies in de zorg lukt dit niet, stelt hij. ‘Organisaties nemen hun eigen it-systemen mee, maar er vindt geen werkelijke integratie plaats.’ Ook de financiën spelen mee. Omdat de financiële middelen beperkt zijn, moeten er keuzes worden gemaakt.’

Gevolgen

De heersende bedrijfscultuur is naar Doyers zeggen ook de reden dat ICT nog op zo’n kleine schaal wordt uitbesteed, en dan hoofdzakelijk werkplek- en serverbeheer. Doyer ziet wel een toenemende belangstelling voor het opzetten van ‘shared services centra’ voor het beheer van sectorspecifieke applicaties. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.