Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Ieder(in) kiest harde lijn in Wlz-discussie

Illya Soffer, de nieuwe directeur van cliëntenorganisatie Ieder(in), overweegt een hardere lijn te kiezen in de discussie over de Wet langdurige zorg (Wlz). Dat zegt ze in een interview met vakblad Markant. Cliëntenorganisaties en zorgaanbieders zouden gezamenlijk ten strijde moeten trekken tegen de kabinetsplannen voor de langdurige zorg.
Ieder(in) kiest harde lijn in Wlz-discussie

In de discussie over de WLz heeft Ieder(in) tot nu toe nog niet voor de harde lijn gekozen. ‘Omdat we zo lang mogelijk willen blijven meepraten over verbeteringen’, zeft Soffer in Markant. ‘Maar we krijgen steeds meer signalen dat er in de praktijk al vooruit wordt gelopen op de nieuwe situatie en dat mensen daardoor in de knel raken. Van zorgaanbieders horen we dat zij in precies dezelfde dynamiek zitten. Zij willen net als wij zo lang mogelijk meepraten, terwijl ze weten dat ze niet in drie maanden hun bedrijfsvoering kunnen aanpassen. We worden zowel naar elkaar toe gedreven als tegen elkaar uitgespeeld. Misschien moeten we er gezamenlijk steviger ingaan. Keuzevrijheid en eigen regie zijn in het huidige wetsvoorstel onvoldoende gewaarborgd.’

Transitie langdurige zorg

De AWBZ gaat in delen over naar de Wmo en de Zorgverzekeringswet. Ook de Participatiewet en de Wet jeugdzorg worden gedecentraliseerd. Hoe verloopt deze enorme stelselwijziging?

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.