Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IGJ-baas Eckenhausen: jeugdzorg moet minder klagen over geldtekort

De IGJ maakt zich grote zorgen over de jeugdzorg. ’Gemeenten moeten niet alleen inkopen op geld, maar vooral op kwaliteit’, zegt inspecteur-generaal Marina Eckenhausen van de IGJ. Jeugdzorg is voor haar de belangrijkste prioriteit voor de komende jaren. ‘Ik ga mijn best doen daarin stappen vooruit te zetten.’ Maar zorgaanbieders moeten ook minder zeuren dat ze geen geld hebben voor goede zorg.
Marina Eckenhausen, IGJ
Foto: Paul Tolenaar
Premium

Eckenhausen vindt het financiële argument

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. De IGJ herkent zich niet in de kop van dit artikel. De jeugdhulp in Nederland staat onder druk. Veel verschillende factoren spelen hierin een rol. Naast financiële tekorten of gebrek aan financiële zekerheid is er onvoldoende direct inzetbare passende hulp, bestaan er personeelstekorten en is het verloop en verzuim in de jeugdhulp groot. Dit vraagt een enorme inspanningsverplichting van alle partijen. De gemeenten, jeugdhulpaanbieders en het Rijk. Op verzoek van het Rijk en de VNG heeft AEF onderzocht of er structureel extra middelen nodig zijn voor de uitvoering van de Jeugdwet. De uitkomst van dit onderzoek geeft noodzaak tot een gesprek tussen het Rijk en VNG over het vastgestelde tekort. De IGJ onderstreept het belang van dit gesprek.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.