Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘IGZ acht psychotherapeut Van Steijn gevaar voor patiënten’

De Leerdamse psychotherapeut Pieter van Steijn vormt een ernstig gevaar voor zijn patiënten. Die conclusie trekt de Inspectie voor de Gezondheidszorg in een nog vertrouwelijk rapport, dat in handen is van RTV Rijnmond.
'IGZ acht psychotherapeut Van Steijn gevaar voor patiënten'

De inspectie gaf in augustus 2011 al het bevel af aan Van Steijn dat hij moest stoppen met zijn praktijk. De psychotherapeut verzette zich daartegen, maar de inspectie blijft volgens RTV Rijmond bij haar oordeel: “Gezien de structurele tekortkomingen in de beroepsuitoefening en het ontbreken van inzicht in het eigen functioneren acht de inspectie de heer Van Steijn ongeschikt om nog langer als GZ psycholoog/psychotherapeut te functioneren”.

Agressie

Volgens de Inspectie is Van Steijn onprofessioneel en onbetrouwbaar. Hij had geen behandelplan en maakte vaak geen dossiers aan van zijn patiënten. De inspectie stelt ook vast dat hij regelmatig agressief was en schold tegen zijn cliënten. Ook heeft hij tegenover de inspectie tegenstrijdige informatie gegeven, of soms zelfs gelogen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © IGZ)

Lees meer”:

Omstreden Leerdamse therapeut op non-actief

Frauderende therapeut werkt ondanks schorsing door

Schippers laat IGZ doorlichten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.