Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ beveelt Utrechtse huisarts te stoppen

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) beveelt de Utrechtse huisarts Cor Hak om zijn werkzaamheden als arts neer te leggen. Het bevel geldt totdat de inspectie zijn handelen heeft laten toetsen door de rechter. De kwestie wordt zo snel mogelijk voorgelegd aan de rechter.
IGZ beveelt Utrechtse huisarts te stoppen

De huisarts verklaarde op 10 augustus zijn activiteiten als arts per direct te beëindigen, zijn praktijk te sluiten en de procedure in gang te zetten voor uitschrijving uit de officiële registers zoals het BIG-register. Hak heeft echter te kennen gegeven dat hij zich niet zal uitschrijven uit het BIG-register en dus de titel arts blijft voeren.

Toezeggingen niet nagekomen

Omdat ook in het verleden is gebleken dat Hak toezeggingen niet nakomt, heeft de inspectie nu besloten hem een bevel te geven op grond van de wet-BIG. Het bevel gaat in op 16 augustus om 17:00 uur en moet voorkomen dat Hak nog als arts aan het werk gaat.

Inspectiebezoek

De inspectie heeft bezoeken gebracht aan Hak die toch weer aan het werk was gegaan als huisarts. Tijdens de inspectiebezoeken bleek dat de arts verschillende zaken niet op orde had. Zo voldeed de huisarts op meerdere onderdelen niet aan de richtlijn infectiepreventie en was de medicatiebewaking niet voldoende gewaarborgd. De bereikbaarheid en beschikbaarheid van Hak tijdens kantooruren was niet voorspelbaar. Ook was het voor patiënten onvoldoende duidelijk waar zij buiten kantooruren terechtkonden. Verder had de huisarts geen dokterstas met inhoud volgens de richtlijnen.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: IGZ )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.