Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ: Directie Zorghoeve Diogenes moet terugtreden

Mark van Dorresteijn
De directie van Zorghoeve Diogenes in het Drentse De Groeve moet terugtreden. Het vertrouwen in hen is niet hersteld en bewoners en medewerkers worden nog steeds geïntimideerd. Dat bleek vandaag uit het tweede rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
IGZ: Directie Zorghoeve Diogenes moet terugtreden

Naar aanleiding van het tweede vernietigende rapport van de IGZ heeft de raad van commissarissen van Zorghoeve Diogenes besloten zo snel mogelijk een interim-manager aan te stellen. De eigenaren van de zorginstelling hebben laten weten af te zullen treden. Zij willen geen commentaar geven.

Vernietigend rapport

In maart 2009 kreeg Zorgbelang Drenthe diverse meldingen dat de zorg in De Groeve te wensen overliet en bewoners en medewerkers werden geïntimideerd. De IGZ bracht in september een bezoek aan de instelling en kwam met een vernietigend rapport. De inspectie noteerde een ‘zeer hoog risico’ op vijf aspecten van de zorgverlening. Tot 1 februari is de zorgboerderij onaangekondigd bezocht om te zien of de verbeteringen zijn doorgevoerd.

Aangifte

In december deden zestien ouders van bewoners aangifte van intimidatie, bedreiging en financiële malversaties tegen de eigenaren. Bewoners zouden voor straf onder de koude douche gezet worden, moesten plinten poetsen met tandenborstels of onkruid wieden in de felle zon. In een gesprek met RTL Nieuws werden de aantijgingen door een mediator ontkend. Toch kreeg de directie de opdracht onmiddellijk te stoppen met het opleggen van sancties. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Zorghoeve Diogenes krijgt deadline voor noodzakelijke verbeteringen

Ouders klagen bestuur Drentse zorgboerderij aan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.