Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IGZ dreigt Atrium ziekenhuis met verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dreigt het Atrium ziekenhuis in Heerlen onder verscherpt toezicht te plaatsen als het niet snel maatregelen neemt na de verdachte dood van twee patiënten. Die stierven dit voorjaar door verstikking na aan bed vastgebonden te zijn.

De inspectie vindt dat het Atrium volstrekt tekort geschoten is in de zorg voor de twee patiënten die later overleden, bevestigde een woordvoerder van Atrium. Atrium heeft naar eigen zeggen inmiddels actie ondernomen om herhaling te voorkomen. Atrium bevestigt daarnaast de dood van een derde patiënt eind 2006. Ook deze was vastgebonden en stikte. Volgens de inspectie heeft het Atrium sindsdien te weinig gedaan om herhaling te voorkomen.

Onveilige situatie

Voordat twee patiënten, die met een Zweedse band waren vastgebonden, zichzelf een half jaar geleden wurgden, stelde personeel al een onveilige situatie vast. Desondanks werd toen nauwelijks ingegrepen. Los van het inspectie-onderzoek liet ook de raad van bestuur van Atrium een onderzoek uitvoeren en kwam daarbij tot vergelijkbare conclusies. Sindsdien heeft Atrium maatregelen genomen om herhaling te voorkomen, aldus de woordvoerder. (ANP)

Lees ook:

Dood door Zweedse band voor rechter

VWS wil vastbinden flink beperken

Twee patiënten overleden in Atrium MC

1 REACTIE

  1. Clienten in een ” Zweedse Band ” vastleggen heb ik altijd een verkeerd middel gevonden. Zelf werkzaam geweest ( een kwart Eeuw , als Verpleegkundige ) en nog steeds werkzaam in de Gezondheidszorg.
    Het is een personeelsprobleem in de Zorg. Verpleegkundigen hebben geen tijd meer om een Client aandacht te geven als hij/zij Hulp nodig heeft. De Zorg moet steeds meer een productie-bedrijf worden, en niet meer werken naar een Kwalitatieve Goede Zorg.Cijfers is Belangrijk ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.