Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ eist opnamestop Panta Rhei

Mark van Dorresteijn
Het ministerie van VWS heeft op aanwijzing van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) geëist dat Herberg Panta Rhei per direct geen nieuwe cliënten meer mag aannemen. Reden voor de opnamestop is het gebrek aan veiligheid en een tekort aan deskundig personeel.
IGZ eist opnamestop Panta Rhei

Naast de cliëntenstop moet de instelling van VWS ook binnen twee weken een andere zorgorganisatie vinden die de verantwoordelijkheid voor de zorg overneemt. Indien Herberg Panta Rhei niet binnen twee weken voldoet aan de eisen, zal de inspectie de minister adviseren om een last onder bestuursdwang op te leggen.

Onderzoek inspectie

De inspectie concludeerde na onderzoek dat er geen zorgplannen aanwezig waren, er was geen klachtenregeling, uitvoeringsprotocollen van voorbehouden en risicovolle handelingen ontbraken en ook medezeggenschap was niet geregeld. Het grootste zorgenpunt blijft het ontbreken van deskundig personeel in relatie tot de kwetsbare zorgafhankelijke doelgroep. Er is in Herberg Panta Rhei geen 24-uurs aanwezigheid gegarandeerd van een verzorgende en/of verpleegkundige discipline. De huidige medewerkers hebben geen zorgachtergrond en zijn niet geschoold in de uitvoering van zorghandelingen, zoals het verstrekken van medicatie.

Herberg Panta Rhei

Herberg Panta Rhei is een kleinschalige zorgvoorziening die verblijf, begeleiding en aanvullende verzorging biedt aan mensen die licht dementerend zijn, een verstandelijke beperking hebben, tijdelijk in de war en/of depressief zijn of mensen die specifiek behoefte hebben aan extra opvang en begeleiding na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.