Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IGZ en Chinese collega inspecteren samen medicijnen

Redacteur Zorg+Welzijn
De Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat nauwer samenwerken met haar Chinese evenknie. Als Nederlandse inspecteurs bijvoorbeeld een Chinees geneesmiddelenbedrijf inspecteren, zullen ze voortaan vergezeld worden van een Chinese collega. Andersom gaan Nederlandse waarnemers mee als Chinese inspecteurs hier een bedrijf inspecteren.
IGZ en Chinese collega inspecteren samen medicijnen

Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid vrijdag afgesproken in China. Ze hoopt dat de werkwijzen van de twee inspectiediensten beter op elkaar afgestemd raken. Dat is goed voor de veiligheid van geneesmiddelen en andere producten, stelt Schippers.

Vervalste geneesmiddelen

De Chinese Inspectie uitte zorgen over de Europese richtlijn rond vervalste geneesmiddelen. Europa importeert alleen grondstoffen voor medicijnen die zijn gecertificeerd. China heeft bezwaar tegen deze voorwaarde en wil de regels veranderen. Schippers zegde toe de Chinese zorgen in Europees verband te zullen bespreken.

Veiligheid

Schippers is van vrijdag tot dinsdag in China om te praten over de veiligheid van geneesmiddelen en medische technologie. Ongeveer 80 procent van de ingrediënten voor medicijnen wordt in China geproduceerd. Schippers zal ook haar ambtgenoot Chen Zhu spreken en ze gaat langs bij de Chinese variant van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. (Zorgvisie – ANP)

Lees meer

‘Lage prijzen medicijnen leiden tot schaarste’

Een op de vijf ouderen krijgt verkeerd medicijn

Celstraffen voor handel in medicijnen

1 REACTIE

  1. Schippers (God bewaar me) zoekt het — onwetend als ze is — weer waar het niet te vinden is. In de zorginstellingen wordt een hoeveelheid medicijnen geslikt dat houdt een normaal mens niet voor mogelijk. Een patient die OOIT een depressie heeft gehad, of een rheumatische zenuwpijn of een maagaandoening slikt die medicijnen nog jaren en jaren en jaren ook als de kwaal er al jaren en jaren en jaren niet meer is. Er komen alleen maar medicijnen bij ER GAAN ER NOOIT AF. Vermenigvuldig dat eens met zeg 2 miljoen ouderen. DAAR MOET DE IGZ EENS OP LETTEN. Ik verzin dit niet, het is pure realiteit; zelfs vaak niet echt ouderen via de huisarts.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.