Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

‘IGZ en UMCG hebben gefaald bij baby Jelmer’

Annelies Vermeulen
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) hebben gefaald in het onderzoek naar baby Jelmer en de operatie waarbij de zes weken oude jongen ernstig lichamelijk en verstandelijk gehandicapt raakte. Dat concludeert de Nationale Ombudsman in een rapport.
‘IGZ en UMCG hebben gefaald bij baby Jelmer’

Het UMCG heeft volgens de Ombudsman

Registreren

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Prima rapport van de Nationale Ombudsman, waar het de gang van zaken rond baby Jelmer betreft.
    Het oordeel van de Nat.Omb. over het optreden van IGZ, is echter een open deur intrappen.
    IGZ legt al vele jaren systematisch alle meldingen van individuele burgers naast zich neer, omdat het dan zogenaamd niet om structurele misstanden gaat, behalve dan als het om misstanden gaat die de publiciteit halen.
    Ik heb persoonlijk ervaren dat de inspecteur een instelling in bescherming nam tegen een klagende cliënt en dat nog zelf toegaf ook.
    En nu durft IGZ zelfs te beweren dat de Nat.Omb. IGZ ten onrechte diskwalificeert.
    Opheffen die club, dat lijkt me een prima bezuiniging!!!

  3. ‘kil, afstandelijk en zelfs berekenend’ Hoe herkenbaar in de zorg in Nederland:
    – 2 artsen die een labuitslag met de diagnose kanker ondertekenen en de patiënt gewoon laten rondlopen en niets doen
    – als bovengenoemde fout dan boven water komt door een arts van een andere vakgroep die ook toegang heeft tot het dossier en niet te ontkennen valt hoor je van het ziekenhuis ook totaal niets.
    En die 2 blundererende artsen waren ivm vakantie waarnemers waarvan we eerst de namen niet kregen en de 1e naam die we toch kregen bleek van een arts te zijn die vlak daarna toch al niet meer werkzaam zou zijn in dat ziekenhuis
    – een ander geval waarbij artsen tot 3x toe bij patiëntencontact verzwijgen dat tijdens een operatie niet alles goed is gegaan en dat ook verzwijgen in het dossier voor de interne en externe artsen die vervolgens de kankerbehandeling overnemen. Als vervolgens de externe arts de waarheid boven water krijgt hoor je ook niets meer van de verzwijgende artsen terwijl deze waarheid tot gevolg heeft dat de radiotherapeut bestraling niet meer ziet zitten.
    Ik heb al langer geen vertrouwen meer in de Nederlandse zorg. Zou het soms fout zijn gegaan toen de patiënt cliënt werd en er alleen maar over productie wordt gesproken?????

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.