Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ gaat strenger handhaven

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wil zich de komende jaren ontwikkelen van een traditionele toezichthouder naar een moderne handhavingsorganisatie. Dit staat in het meerjarenbeleidsplan 2008 tot 2011 van de IGZ, dat vandaag verschijnt.

De IGZ zal als moderne handhavingsorganisatie een meer pro-actieve benadering hanteren om risico’s in de zorg te voorkomen. Daarbij worden handhavingsresultaten openbaar gemaakt. Bovendien wil de IGZ meer gaan samenwerken met andere inspecties.

Van der Wal

“We gaan schouderklopjes uitdelen aan instellingen die het goed doen. Waar het minder gaat geven we welgemeend advies: ga eens kijken in dat ziekenhuis of lees eens dat artikel. En waar het echt niet functioneert, gaan we dringen en dwingen”, aldus Inspecteur-generaal Gerrit van der Wal over het beleidsplan. “Dan blijft het niet bij één bezoek, daar komt de inspectie regelmatig terug, net zolang tot we echt verbeteringen zien”. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Bekijk hier het beleidsplan

Links:

Klachten tegen IGZ ingetrokken

Inspectie mag rectificatie niet aanpassen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.