Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ heft toezicht Tepeklooster op

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 1 juli het verscherpte toezicht op het Tepeklooster opgeheven. Volgens een woordvoerder van de ouders is de zorg slechts incidenteel beter.

De IGZ stelde op 13 maart 2006 het verscherpt toezicht in bij de locatie Rijsenburgselaan, beter bekend als Tepeklooster, van gehandicaptenzorgaanbieder Philadelphia op verzoek van toenmalig staatssecretaris Ross van VWS. Aanleiding was een uitzending van Netwerk waarin ouders hun bezorgdheid hadden geuit over de kwaliteit en de kwantiteit van de geleverde zorg.

Philadelphia neemt maatregelen

De IGZ heeft het Tepeklooster vier keer bezocht. Alle maatregelen die Philadelphia moest nemen zijn binnen de gestelde termijnen uitgevoerd. Zo is er nieuw personeel aangesteld met deskundigheid over autisme. De IGZ vindt dat verscherpt toezicht niet langer noodzakelijk is.

Communicatie problematisch

Wel blijft de communicatie met cliëntvertegenwoordigers een belangrijk aandachtspunt. Conflicten tussen de cliëntvertegenwoordigers en medewerkers van de Rijsenburgselaan tasten het gevoel van veiligheid van bewoners aan door de spanningen die dit met zich meebrengt, aldus de Inspectie.

Kwaliteit blijft probleem

Egbert Schroten, voorzitter van Belangenbehartiging Tepeklooster, is verbaasd over de stap van de Inspectie. “De kwaliteit is wel beter, maar dat is slechts incidenteel, niet structureel.”

Schroten stelt dat communicatie niet het probleem is. “Die is met de mensen op de werkvloer zelfs prima. Het zijn aardige en gemotiveerde mensen, maar het schort medewerkers aan deskundigheid. Het probleem van de kwaliteit suddert voort. Daar moet het bestuur wat aan doen.” (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.