Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ houdt ‘unieke situatie’ Orbis in de gaten

Het Orbis Medisch en Zorgconcern in Sittard moet de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maandelijks laten weten hoe het staat met de kwaliteit van de geleverde zorg. Dat heeft de woordvoerder van Orbis naar buiten gebracht.
IGZ houdt ‘unieke situatie’ Orbis in de gaten

De Inspectie houdt door middel van maandelijkse rapportages controle op de grote reorganisatie, waarbij 550 werknemers weg moeten bij Orbis en het concern 32 miljoen euro moet bezuinigen. “Het gaat bij Orbis om een unieke situatie”, zegt IGZ-woordvoerder Wouter van der Horst. “Normaal gesproken gaan wij niet over geld. Maar deze grote bezuinigingsmaatregelen zullen niet zonder consequenties zijn. Orbis levert ons daarom een maandelijkse risicoanalyse.” De Inspectie zal daarnaast aangekondigde en onaangekondigde bezoeken aan het zorgconcern brengen. “Het is bij elk bedrijf zo dat als minder personeel hetzelfde werk moet doen, fouten op de loer liggen. Mocht door de ingrijpende reorganisatie de kwaliteit van zorg niet meer gewaarborgd zijn, dan kan de IGZ de operatiekamers sluiten. Dat is nu niet aan de orde.”

Orbis

Volgens Orbis-woordvoerder Paul ’t Lam werkt Orbis vanzelfsprekend mee aan het versturen van de maandelijkse rapportage. “Het is logisch dat de Inspectie de vinger aan de pols wil houden. Daar werken wij in goed vertrouwen aan mee. In de rapportage leveren wij naast normale monitorgegevens ook cijfers over bezettingen en het ziekteverzuim.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Concurrent aast op Orbis Thuiszorg

Geen akkoord tussen bonden en Orbis

Orbis huurt interim voor 600.000 euro per jaar

IGZ kritisch over naleving richtlijnen rond OK

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.