Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ onderzoekt meldingen oogarts

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een onderzoek ingesteld naar een Nederlandse chirurg die ervan wordt verdacht in Portugal vier patiënten blijvend blind te hebben gemaakt. Dat heeft een woordvoerster donderdag gemeld aan persbureau ANP, naar aanleiding van berichtgeving hierover in het AD en De Telegraaf.
IGZ onderzoekt meldingen oogarts

De oogarts moest onlangs op last van de gezondheidsinspectie in Portugal zijn kliniek in dat land sluiten. Hij voert nog wel operaties uit in de kliniek Eye-Q-Vision in Amstelveen. De IGZ heeft het onderzoek ingesteld naar aanleiding van het besluit van de Portugese inspectie en naar aanleiding van drie meldingen die de IGZ zelf heeft ontvangen over het handelen van de arts.

Klachten

Over de inhoud van deze klachten doet de IGZ geen nadere uitspraken. De dienst heeft het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap gevraagd te helpen een oordeel te vellen over het professioneel handelen van de arts. De inspectie verwacht op korte termijn te besluiten of er maatregelen tegen de arts moeten worden genomen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Ophef om Nederlandse oogchirurg in Portugal

‘Oogheelkundige zorg verschraalt door marktwerking’

Oogartsen Scheper Ziekenhuis stappen op

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.