Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

IGZ schrikt aankomende artsen af

Redactie Zorgvisie
De harde toon van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) schrikt talentvolle jongeren af om voor een carrière in de zorg te kiezen. Dat zegt directeur Gita Gallé van de NVZ vereniging van ziekenhuizen in het Dagblad van het Noorden.

“Het werkt ontzettend demotiverend dat de IGZ alleen de nadruk legt op wat er fout gaat in de zorg”, zegt Gallé. Volgens de inspectie is het noodzakelijk om misstanden in de zorg aan de kaak te stellen.

Orde Medisch Specialisten

Daarin schiet de inspectie door, zegt ook Willem van der Ham, voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten, in het Dagblad van het Noorden. Volgens hem dreigt de Inspectie haar gezag in de medische wereld te verliezen. Een Inspectie die keer op keer ‘heel boude uitspraken’ doet over ondermaatse zorg, wordt op een gegeven moment niet meer gedekt door de beroepsgroep. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

IGZ: ‘Geen hoger risico kinderhartcentrum UMC’

IGZ dreigt Atrium ziekenhuis met verscherpt toezicht

Bussemaker: Inspectie had naar artsen moeten luisteren

Kamer wil onderzoek naar inspectie

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het lijkt mij niet het enige criterium om de Inspectie aan te toetsen, of zij wel ‘gedekt wordt door de beroepsgroep’, zoals de ‘Orde van Medisch Specialisten’ beweert. Het lijkt mij van wezenlijk meer belang, als de Inspectie eindelijk eens wordt ‘gedekt’ door enig vertrouwen, dat cliënten en patiënten (-organisaties) in haar kunnen gaan krijgen …!! Namens wie en in het belang van wie zij haar kwaliteits toetsende werk doet!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.