Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ staakt werkzaamheden Nederlandse oogarts

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft besloten om de werkzaamheden van oogarts F. Versteeg in zijn privékliniek Eye Q Vision in Amstelveen voorlopig stil te leggen. Inmiddels is ook de Portugese locatie van Eye Q Vision van Versteeg dicht op last van de Portugese inspectie.
IGZ staakt werkzaamheden Nederlandse oogarts

In een vanochtend gevoerd gesprek met de inspectie gaf de arts aan geen patiënten te zullen behandelen totdat de inspectie haar oordeel heeft kunnen vormen over het professioneel handelen van de arts.

Portugese Inspectie

De nieuwe situatie in Portugal en het onderzoek van de Portugese inspectie waren voor de Nederlandse inspectie aanleiding om een gesprek te voeren met de oogarts. Vier buitenlandse patiënten zouden na een behandeling van Versteeg blind zijn geworden. Zij werden in juli door de arts geopereerd in zijn oogkliniek in Portugal. De kliniek is inmiddels gesloten.

Melding 2008

De IGZ doet sinds mei 2010 onderzoek naar het professioneel handelen van oogarts Versteeg. Directe aanleiding daartoe zijn drie meldingen van patiënten over zijn handelen sinds 2008. In het kader van het onderzoek heeft de inspectie het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) gevraagd zijn oordeel te geven over het professioneel handelen van de arts. De inspectie verwacht dit oordeel op korte termijn te ontvangen en haar onderzoek af te kunnen ronden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

IGZ onderzoekt meldingen oogarts/L>

Omstreden oogarts over kort geding

Oogartsen Scheper Ziekenhuis stappen op

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.