Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ stelt Nijmeegs verpleeghuis onder verscherpt toezicht

Redactie Zorgvisie
DEN HAAG - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft verpleeghuis Margriet in Nijmegen onder verscherpt toezicht gesteld. De IGZ noemt als aanleiding de ‘langdurige problemen die het verpleeghuis heeft met werken op organisatie- en managementniveau’. Hierdoor zou de kwaliteit van de patiëntenzorg in het geding komen.

De inspectie kaart op basis van haar rapport aan dat het verpleeghuis geen kwaliteitsbeleid voert dat gebaseerd is op een kwaliteitssysteem. Daarnaast ontbreekt het aan een goed zorgdossier, het methodisch werken met zorgplannen en aan een systematische controle op de veiligheid van hulpmiddelen.

Verbeteringen

Eind februari bekijkt de inspectie of het Nijmeegs verpleeghuis verbeteringen heeft doorgevoerd. Afhankelijk van de bevindingen zal de IGZ het verscherpt toezicht opheffen dan wel maatregelen treffen.

Openbaar

Eind vorig jaar scherpte de IGZ ook al het toezicht op vier andere zorginstellingen aan. Sinds kort staan de namen van instellingen die onder de maat presteren op de website van de inspectie. Het huidige aantal ligt op acht. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

IGZ noemt slechte instellingen op internet

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.