Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ vordert dwangsommen om jaardocument

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vordert bij zes zorginstellingen een dwangsom van 10.000 euro voor het niet aanleveren van het Jaardocument maatschappelijke verantwoording 2008.
IGZ vordert dwangsommen om jaardocument

De inspectie legde eind augustus 2009 aan zeventien zorginstellingen een last onder dwangsom op, omdat zij zonder geldige reden het Jaardocument maatschappelijke verantwoording 2008 niet of niet volledig hebben aangeleverd bij het CIBG. Deze instellingen kregen nog twee weken de tijd om alsnog aan hun plicht te voldoen en hun jaardocument aan te leveren.

Dwangsommen

Acht instellingen voldeden na deze twee weken nog niet aan hun plicht. Voor deze instellingen ging een dwangsom van duizend euro per week lopen. Dit bedrag kon oplopen tot maximaal 10.000 euro. Zeven instellingen voldeden binnen tien weken nog steeds niet aan hun plicht. Bij deze instellingen vordert de IGZ nu een bedrag van 10.000 euro. Bij één instelling gaat het om een bedrag van duizend euro.

Jaardocument maatschappelijke verantwoording

Instellingen die verzekerde zorg leveren moeten een toelating hebben op grond van de Wet toelating zorginstellingen (WTZI). Deze wet verplicht ziekenhuizen, gehandicapteninstellingen, verpleeg- en verzorgingshuizen, instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en thuiszorg het Jaardocument maatschappelijke verantwoording jaarlijks voor 1 juni aan te leveren bij het CIBG. Met dit jaardocument leggen zorginstellingen verantwoording af en geven zij inzicht in hun prestaties. Alle jaarlijkse verplichtingen op grond van wet- en regelgeving staan hierin. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Inspectie legt dwangsommen op

IGZ dreigt met dwangsommen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.