Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ wil alternatieve behandelaars voor tuchtcollege

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat het handelen van een arts en een therapeut van het Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena in Roosendaal voorleggen aan een tuchtcollege. Tegen beide alternatieve behandelaars is ook aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie vanwege verdenking op strafbare feiten.
IGZ wil alternatieve behandelaars voor tuchtcollege

Volgens de IGZ heeft de arts ten onrechte de titel ‘internist’ en ‘gastro-enteroloog’ gevoerd en bestaat het vermoeden dat hij in strijd met de Wet op de geneesmiddelenvoorziening heeft gehandeld. Daarnaast schoot de arts in zeer ernstige mate tekort op het gebied van informatieplicht, onderzoek, diagnostiek, behandeling en dossiervoering. De arts moet zich verantwoorden tegenover het Regionaal Tuchtcollege.

De orthomoleculair therapeute moet zich verantwoorden voor het Tuchtcollege van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde. Ook bij haar bestaat het vermoeden dat zij in zeer ernstige mate is tekortgeschoten op het gebied van informatieplicht, onderzoek, diagnostiek, behandeling en dossiervoering.

Klachten

De Inspectie heeft onderzoek naar het Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena gedaan naar aanleiding van klachten van patiënten en getuigenissen van ex-medewerkers.

Chemotherapie en scans ontraden

De instelling zou kankerpatiënten chemotherapie en het maken van scans hebben ontraden. Een kankerpatiënte kreeg te horen dat ze volledig zou genezen. De vrouw onderging een ‘kosmische operatie’. De orthomoleculair therapeute verklaarde na de operatie dat ‘alle kankercellen waren gedood en nieuwe cellen waren geïmplanteerd in lever en longen’. Goddelijke krachten zouden verantwoordelijk zijn voor het herstel. De vrouw overleed enige tijd later. (IGZ)

Klink bekijkt uitbreiding tuchtrecht

Slotervaart adviseert over alternatiev geneeswijzen

Tuchtcollege waarschuwt twee urologen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.