Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IHE richt werkgroep op voor bedzijdige apparatuur

Mario Gibbels
IHE Nederland is vorige week met de Werkgroep Patient Care Devices (PCD) van start gegaan. IHE, Integrating the Healthcare Enterprise, is een wereldwijd samenwerkingsverband tussen gebruikers en leveranciers van ICT in de zorg.

Het IHE Patient Care Device (PCD) domein werd opgericht in 2005 om de integratie van medische hulpmiddelen te realiseren, hetgeen kan leiden tot aanzienlijke verbeteringen van patiëntenveiligheid en kwaliteit van zorg. Op initiatief van de klinisch fysicus Arjen Becht (Gelre Ziekenhuizen) is de IHE PCD werkgroep van start gegaan. Het betreft een groep van 15 vertegenwoordigers van leveranciers van bedzijdige apparatuur waraonder GE Healthcare, Philips Healthcare en E-Novation, zorginstellingen als onder andere het Amphia Ziekenhuis, de Gelre Ziekenhuizen, en het LUMC en beroepsgroepen zoals het NVKF. Op de beurs Zorg & ICT 2010 zal de werkgroep op de stand van IHE Nederland de eerste demonstratie geven – een Nederlandse primeur -, over de integratie van diverse bedzijdige apparaten. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.