Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IJsselheem en Isala Ouderenzorg willen samengaan

Isala Ouderenzorg koppelt los van Isala klinieken. Woonzorgconcern IJsselheem en Isala Ouderenzorg hebben besloten de mogelijkheden van een overdracht van Isala Ouderenzorg naar IJsselheem per 2008 te onderzoeken. Als alles goed gaat komt Isala Ouderenzorg in 2008 onder bij IJsselheem.

IJsselheem en Isala Ouderenzorg onderzochten al langer de mogelijkheden voor samenwerking, maar doordat directeur van Isala Ouderenzorg Wilma Koch opstapt om haar eigen adviesbureau te beginnen, is het proces in een stroomversnelling geraakt. “We hebben besloten om het samenwerkingstraject met IJsselheem te versnellen in plaats van een vervanger voor Koch te zoeken”, zegt Marlies Mestrom van Isala Ouderenzorg.

Patiënten doorstroom

Als de samenwerking doorgaat, ontstaat een ouderenzorgorganisatie in de regio Kampen-Zwartewaterland-Zwolle met elf locaties, ongeveer 1016 verpleeg- en verzorgingsplaatsen, 600 aanleunwoningen en 1800 medewerkers. Omdat zowel locaties van Isala Ouderenzorg als IJsselheem fysiek vast zitten aan ziekenhuizen van de Isala klinieken zal er, alleen op het punt van doorstroom van patiënten naar verpleeghuizen, nog worden samengewerkt met Isala klinieken. Door de samenwerking met IJsselheem hoopt Isala Ouderenzorg beter te kunnen focussen op de kwaliteit en financiering van ouderenzorg. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

IJsselheem en Isala halen banden aan

Websites:

Isala Ouderenzorg

Woonzorgconcern IJsselheem

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.