Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IJsselheem neemt Isala Ouderenzorg over

Woonzorgconcern Ijsselheem neemt Isala Ouderenzorg over met ingang van 1 april 2008. Donderdag 20 december werd de voorovereenkomst getekend. Daarmee komt Isala Ouderenzorg los van de Isala klinieken.

De partijen zijn het eens geworden over de belangrijke onderwerpen: medewerkers, financiën en huisvesting.

Medewerkers

De overname leidt niet tot gedwongen ontslagen. De nieuwe organisatie telt ongeveer 1800 medewerkers. De ondersteunende diensten zullen worden geïntegreerd. Zo kan de organisatie efficiënter en effectiever mensen en middelen inzetten.

Samen

Woonzorgconcern Ijsselheem en Isala werken al langere tijd samen en gaan nu hun krachten bundelen. Ijsselheem behaalde voor alle acht locaties afgelopen zomer het bronzen en gouden kwaliteitskeurmerk, Isala Ouderenzorg kreeg onlangs het bronzen keurmerk voor de Zwolse locaties. Samen vormen ze een nieuwe organisatie die de kwaliteit van zorg, welzijn en wonen voor de cliënt centraal zet. Met de locaties van Isala Ouderenzorg erbij biedt Ijsselheem ouderenzorg in de regio Kampen, Zwartewaterland, Zwolle en op termijn in Dalfsen.

Veranderingen

De organisatiestructuur verandert. Dat wil zeggen dat de Ijsselheem-holding straks twee regio’s kent: Kampen/Zwartewaterland en Zwolle/Dalfsen, elk aangestuurd door een regiodirecteur. Een éénhoofdige Raad van Bestuur geeft leiding aan de nieuwe organisatie. De huidige voorzitter van de Raad van Bestuur van Ijsselheem, Henk Foekens, zal deze functie bekleden. Ijsselheem breidt uit met de bestaande locaties in Zwolle (Weezenlanden, Nieuwe Haven en Werkeren) en op termijn in Dalfsen. De nieuwbouwplannen voor verpleeghuizen in Dalfsen en op locatie Sophia van Isala klinieken gaan mee naar Ijsselheem.

Toekomst

Een stuurgroep met bestuurlijke vertegenwoordigers van Ijsselheem en Isala heeft gewerkt aan een beslisdocument. In oktober werd het besluit nog uitgesteld om díe onderwerpen die wat meer tijd nodig hadden. Nu zijn er een voorovereenkomst en een beslisdocument. Deze worden voorgelegd aan diverse adviesorganen, zoals de ondernemingsraden, de cliëntenraden, medische staf en bestuurscommissies. Met in acht neming van deze adviezen zullen de Raden van Toezicht van beide organisaties het voorgenomen besluit goedkeuren. Alle partijen zien een uitdaging in de nieuw te ontwikkelen organisatie. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links

Isala schrapt in personeelsbestand

Isala klinieken schrappen 250 arbeidsplaatsen

Ijsselheem en Isala halen banden aan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.