Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IJsselmeerziekenhuizen uit rode cijfers

Mark van Dorresteijn
De voormalige IJsselmeerziekenhuizen zijn uit de rode cijfers. Dat schrijft de Volkskrant vandaag. Een jaar geleden dreigden de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord nog ten onder te gaan, totdat de MC Groep van zorgondernemer Loek Winter zich aandiende.
IJsselmeerziekenhuizen uit rode cijfers

Winter zegt het eerste jaar met winst te hebben afgesloten. Ondanks de tijdelijke sluiting van de operatiekamers is de omzet op peil gebleven. Het komende jaar verwacht de MC Groep de omzet te kunnen verbeteren. “Afgelopen jaar hebben we orde op zaken gesteld. Nu gaan we kijken waarin we moeten investeren”, aldus Winter.

Echte aanjager

De nieuwe commerciële eigenaar haalde de bezem door de verouderde ziekenhuizen en wist het vertrouwen te winnen van het personeel. “Loek komt soms hard over, maar we hadden zo’n type bestuurder nodig. Hij is een echte aanjager”, aldus afdelingshoofd orthopedie Marijke Adrichen in het dagblad.

In de plus

De MC Groep meldde eerder dat Lelystad over het eerste half jaar een miljoen in de plus stond. Ook Emmeloord boekte een bescheiden winst over de eerste helft van 2009. Volgens bestuurder Willem de Boer werd dit gerealiseerd doordat “iedereen harder is gaan werken en daardoor de productie vergrootte. Daarbij hebben we personeel en productie beter op elkaar afgestemd. Verder investeren we vooral in de zorg, zodat we niet onnodig geld uitgeven aan bijvoorbeeld adviseurs. Tot slot hebben we ook gekeken naar de contracten die we hebben met de leveranciers.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

MC Groep boekt half miljoen winst

Loek Winter bestuursvoorzitter IJsselmeerziekenhuizen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Zo zie je maar weer , dat zachte heelmeesters ” stinkende wonden ” maken. Een compliment , dat dhr. Loek Winter , CEO , het gelijk krijgt , dat Echte Ondernemers de Zorg rendabel kunnen maken.Een voorbeeld voor de hele Zorg in NL. Wie volgt ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.