Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ikazia pleegt 7.400 vierkante meter nieuwbouw

Het Ikazia Ziekenhuis maakt vandaag bekend dat het gaat verbouwen om aan de zorgvraag te kunnen blijven voldoen en het hoofd te kunnen bieden aan nieuwe ontwikkelingen. Een aantal gedateerde afdelingen wordt gerenoveerd en er komt nieuwbouw. In totaal gaat het om circa 3.400 m² renovatie en circa 7.400 m² nieuwbouw.
ikazia.jpeg

Eerst zal een bestaand gedeelte worden gesloopt, waarna het nieuwe en grotere gebouw zullen worden gebouwd. Onder andere de poliklinieken Cardiologie, Neurologie, Longgeneeskunde, Kaakchirurgie  en de verpleegafdelingen Pediatrie, Dagopname en de afdelingen Techniek en Facilitair krijgen vervangende nieuwbouw. Ook Oncologie, een van de speerpunten van het Ikazia Ziekenhuis, krijgt een nieuwe afdeling in de nieuwbouw.

Afdelingen
Om de nieuwbouw te realiseren en de patiëntenlogistiek te optimaliseren, wordt een aantal afdelingen verplaatst en heringericht . Dit geldt onder andere voor de afdeling logistiek, de Nucleaire geneeskunde, de Bloedafname, het Opnameplein en de Apotheek (inclusief cytostatica bereiding). De totaal geplande uitvoeringstijd, inclusief interim-voorzieningen en interne verhuizingen bedraagt circa 39 maanden. De start van de bouw is medio juni 2016 gepland.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.