Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting ontsluit internet voor mensen met beperking

Zorgorganisatie de Prinsenstichting ontsluit op een veilige manier het internet voor haar cliënten door middel van de internettool Ikbenonline.com. Dit initiatief past binnen de doelstelling van de stichting om mensen met een verstandelijke beperking te ondersteunen om een zo normaal mogelijk leven te leiden. De digitale wereld maakt hier een integraal onderdeel van uit.
verstandelijkehandicap400.jpg

Ikbenonline.com is een landelijk platform van waaruit mensen met een verstandelijke beperking toegang hebben tot een veilige internetomgeving. Het platform is het resultaat van een samenwerking tussen tien zorggroepen die zich onder de naam Link4All inzetten om mensen met een beperking te ondersteunen in de digitale maatschappij. Vanuit Ikbenonline.com kunnen cliënten in contact blijven met andere gebruikers via Vriendenboek (een soort Facebook), mailen, videochatten, muziekvideo’s bekijken, online gamen en andere websites bezoeken die op aanvraag en na goedkeuring van de cliëntbegeleider aan het portaal worden toegevoegd. Het platform is enkel te gebruiken met een door Link4All uitgegeven inlogcode. Inmiddels beschikken naast 105 cliënten, nog eens 35 cliëntbegeleiders en ouders over een account.

Vergroten leefwereld
Dannie Struijf, regiomanager bij Prinsenstichting: ‘Ikbenonline.com is nu al een groot succes. Door Ikbenonline.com kunnen onze cliënten op een veilige en beschermde manier toch deel uitmaken van de grote digitale maatschappij. Dat is belangrijk, want dat vergroot niet alleen de leefwereld, maar ook het zelfvertrouwen van de cliënten. De eerste reacties van zowel cliënten als ouders en medewerkers zijn dan ook uiterst positief. Ikbenonline.com geeft de cliënten meer vrijheid en is daarnaast erg leerzaam, doordat ze toegang hebben tot veel nieuwe informatie en bijvoorbeeld in aanraking komen met nieuwe muziekstijlen.’

Stichting
Prinsenstichting ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zaanstreek-Waterland. Met bijna twaalfhonderd medewerkers en ruim driehonderdveertig vrijwilligers helpt de stichting haar cliënten om zoveel mogelijk hun eigen leven te leiden.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.