Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Initiatiefvoorstel voor minder zorgbureaucratie in Amsterdam

Amsterdam moet samen met cliëntenorganisaties en zorgaanbieders de regeldruk in de zorg omlaag brengen. Minder regels, meer zorg. Die oproep doet D66-raadslid Meltem Kaya. Ze dient daartoe bijgaand initiatiefvoorstel in.
electronischdossierIstock400.jpg

De Amsterdamse werkgroep ‘minder regels, meer zorg’ moet wat betreft Kaya met een lijst komen van de meest belemmerende regels en formulieren. Kaya: ‘Kijk bij die regels en formulieren hoe de administratieve lasten verlaagd kunnen worden. Sommige regels dienen een doel, bijvoorbeeld om verantwoording af te leggen over gemaakte uren of te voldoen aan controles van de inspectie, maar sommige regels dienen slechts de bureaucratie en zijn zonde van kostbare tijd in de zorg. Ik wil dat er meer balans komt tussen vertrouwen en verantwoorden. Zorgmedewerkers zijn nu te veel tijd kwijt aan formulieren invullen en administratie dan aan het daadwerkelijk verlenen van zorg. Ik stel voor dat we gaan kijken welke regels geschrapt of gewijzigd kunnen worden. Regels waar mensen die in de zorg werken en die zorg nodig hebben echt tegenaan lopen.’

Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.
Lees meer>>

Administratieve last
Uitgangspunten bij de decentralisaties waren het vertrouwen in de professional en het beperken van administratieve lasten. Zorgaanbieders geven echter aan dat de administratieve lasten juist zijn toegenomen doordat registratie, productie- en kwaliteitscontroles niet zijn samengevoegd. Kaya: ‘We moeten administratieve lasten tot het noodzakelijke minimum beperken. Waar mogelijk schaffen we administratieve verplichtingen af door deze te vereenvoudigen.’ Bekijk het voorstel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.