Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Inkomens bestuurders Reinier Haga Groep en LangeLand Ziekenhuis op maximale top

De topbestuurders van de Reinier Haga Groep (RHG) en het in grote financiële nood verkerende LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer hadden vorig jaar één van de hoogste salarissen in de ziekenhuissector. Interim-bestuurder Jeroen van Roon kreeg een jaarsalaris dat 50 procent hoger was dan zijn voorganger en ex-minister Martin van Rijn. Van Roon verdiende 24.200 euro bruto per maand. Een interim-directeur van LangeLand, Rinus van Riel, werkte in 2020 nog geen drie maanden en ontving daarvoor 80.400 euro: op jaarbasis ruim 320.000 euro.
Bankbiljetten
Premium

Al jaren balanceert zijn ziekenhuis

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Dat we ons daar nog over verbazen ..
   Wij hadden een directeur die voor miljoenen tekorten had gezorgd, mocht voor een vol salaris een heel jaar lang adviserend directeur zijn.. Ipv 2 waren er 3 directeuren, 50% overbezetting .. Maar, tegelijkertijd werd er geroepen dat vanwege de tekorten 150FTE moesten verdwijnen waarbij gedwongen ontslagen niet werden uitgesloten .. Dat van die directeur kwamen we pas een paar jaar later achter toen de cijfers vrij gegeven werden .. Geen incident, dit komt vaker voor (notabene in dit zkh zelfs een paar keer ..)

  2. Lees alle reacties
  3. Nou, wat aardig van dhr van Riel dat hij nog gratis een paar weken doorgewerkt heeft!! Iedereen in het bestuur zou zich moeten schamen. Ik ben niet tegen salaris verschillen. Ieders werk moet beloond worden, maar er zijn grenzen. Dit is buiten elk proportie.

  4. Inkomen bestuurders Ziekenhuis Reinier Haga Groep. Misschien wel alle bestuurders van ziekenhuizen. Het is een maatschappelijk top schande dat de salarissen van gesubsidieerde zorginstellingen op een niveau ligt vele malen keer het salaris van de laagste functies in deze instellingen. Ik weet wat ik zeg. Jaren gewerkt voor directeuren. Ik maakte de informatie. Ik maakte de brieven en nog veel meer. En directeur tekende bij het kruisje. Hoge salarissen in de gesubsidieerde sector tekent dat Nederlandse Overheid asociale regels juist aanmoedigt over de rug van burgers!

  5. Schandalig en diep treurig . Dat deze bestuurders zo veel betaald moeten krijgen voor zo’n slechte prestatie en eigenlijk wanbeleid. Fusie en samenvoeging lukt niet, een ziekenhuis is zo goed als failliet en het andere ziet er financieel ook niet rooskleurig uit.
   Ook de RvT dient zich dit aan te trekken. Kennelijk hebben deze leden geen zicht, kennis van en inlevingsvermogen over hoe maatschappelijke zorgorganisatie bedrijfsmatig goed moet worden aangestuurd.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.