Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Innovatiefonds Zorgverzekeraars deelt geld uit aan vier projecten

Mario Gibbels
Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars wil bijdragen aan oplossingen van actuele knelpunten in de gezondheidszorg. Tijdens de laatste vergadering is daarom financiële steun toegezegd aan een viertal projecten.

Uit het ZN Journaal blijkt dat het gaat om: Landelijk crisiskaart, YourWorkPlace.nl, MyMigraine – Life, en Ontwikkeling van online zelfmanagementtraining voor patiënten met gediagnosticeerde voedselallergie

Landelijk crisiskaart

De crisiskaart is bedoeld voor mensen die ooit een psychische crisis hebben ervaren en reden hebben om te verwachten dat dit in de toekomst opnieuw kan gebeuren. Met de crisiskaart krijgt een cliënt de mogelijkheid om zelf te regelen wat er moet gebeuren in een crisis. Het project richt zich op GGZ-cliënten, grotendeels ambulant wonend, maar ook intramuraal.

YourWorkPlace.nl

YourWorkPlace.nl is een interactieve ‘expositie’ over de toekomst van de zorg thuis, vanuit het oogpunt van professionals in de zorg. Er worden zeven werkstations (met touchscreen beeldschermen) gerealiseerd met elk een eigen thema (wonen zonder zorgen, begeleiding op afstand, robottechnologie, met dementie thuis, e-learning, chronisch ziek, en de toekomst voorbij). De bezoekers krijgen een pda en worden door een digitale wijkverpleegkundige langs de verschillende stations geleid.

MyMigraine

MyMigraine is gericht op een interactieve internetcursus voor de aanvalspreventie bij volwassenen met chronische en invaliderende migraine. De afdeling Klinische en Gezondheidspsychologie van de Universiteit Utrecht brengt MyMigraine stapsgewijs bij de doelgroep door software voor onderling contact en ondersteuning, het ontwerpen van een implementatietraject en om de effectiviteiten van MyMigraine te onderzoeken.

Online zelfmanagementtraining

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) wil informatie over voedselallergie beter toegankelijk maken en zelfmanagement van patiënten met een gediagnosticeerde voedselallergie bevorderen door middel van online zelfmanagementtraining. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.