Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Innovatieprijs voor pijnvermindering borstkankerscreening

Sarah Berends
Sigmascreening is verkozen tot de beste medisch-technologische innovatie van dit jaar.
Innovatieprijs voor pijnvermindering borstkankerscreening
Foto: New Venture

Uit 24 inzendingen was dit de vinding die naar verwachting de huidige medische praktijk het meest kan verbeteren en bovendien een gunstige kosten-batenverhouding oplevert voor patiënt, arts, ziekenhuis en zorgverzekeraar.

Sigmascreening

Het bedrijf Sigmascreening heeft een product ontwikkeld dat de pijn tijdens een mammografie aanzienlijk vermindert. Dat is van belang voor borstkankerpatiënten en vrouwen ouder dan 50 jaar bij regulier borstonderzoek. Het voorkomt niet alleen pijn maar standaardiseert ook het onderzoek, doordat elke borst met gelijke kracht wordt samengedrukt. Uit het juryrapport: ‘Sigmascreening spreekt de helft van de wereldbevolking aan. Er staat een sterk team met een goed doordacht plan dat oog heeft voor de patiënt. Het is een sterke verbetering van de zorg met een grote impact.’Genomineerden

De andere genomineerden waren SpineGuide, dat patiënt-specifieke boormallen voor rugoperaties produceert, en de Laevo, een passief exoskelet dat mensen ondersteunt zonder bewegingsvrijheid weg te nemen.

MedTech Innovatie Prijs

De MedTech Innovatie Prijs is een initiatief van Holland HealthTech in samenwerking met het Cluster Life Sciences & Health van ondernemersorganisatie FME en MedtechPartners. De verkiezing is onderdeel van New Venture, het grootste ondersteuningsprogramma voor innovatieve start-ups van Nederland. Het is de eerste keer dat MedTech als categorie is toegevoegd aan de businessplan-competitie van New Venture. Uit de bijna 150 complete businessplannen in de laatste ronde dit jaar, dongen 24 mee naar de MedTech Innovatie Prijs. De inzendingen zijn beoordeeld op klinische resultaten, techniek, kosten-batenverhouding en de bijdrage aan meer efficiency in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.