Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie controleert vrijheidsbeperking

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking en verpleeg- en verzorgingshuizen controleren op vrijheidsbeperkende maatregelen. De bezoeken zullen onaangekondigd zijn.

Dat meldt de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden op haar website. De Inspectie gaat controleren tussen 15 oktober en 30 november.

Vrijheidsbeperkende maatregelen

Voor de controles maakt de IGZ gebruik van het toetsingsinstrument dat is gebaseerd op het Kwaliteitskader Verantwoorde zorg 2007. Een inspecteur en een toezichtmedewerker gaan kijken of het instellingen lukt om op afdelingsniveau vrijheidsbeperkende maatregelen terug te dringen en minder ingrijpende alternatieven toe te passen.

Verbeteracties

Na het bezoek bespreekt de Inspectie de bevindingen met het afdelingshoofd en de Bopz-arts van de instelling. Ook ontvangen alle deelnemende instellingen een verslage en organiseert de IGZ een afsluitende conferentie. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Link:

Vastbinden niet door personeelsgebrek

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.