Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie doet invallen bij farmaceuten

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft bij twee fabrikanten van vaccins tegen baarmoederhalskanker invallen gedaan. Ze vermoedt dat de bedrijven de Geneesmiddelenwet hebben overtreden bij de marketing van hun vaccins.

De inspectie heeft vorige week vrijdag invallen gedaan bij Sanofi Pasteur MSD in Hoofddorp en bij GlaxoSmithKline (GSK) in Zeist. Zij zijn de producenten van de middelen Garda-sil en Cervarix. De inspectie heeft marketingplannen, overeenkomsten met artsen en wetenschappers, e-mailwisselingen met artsen, instructies aan artsenbezoekers, voorlichtingsmateriaal en sponsorcontracten met patiëntenorganisaties meegenomen. Bij de inspectie bestaan vermoedens van verboden gunstverlening aan artsen en wetenschappers en van mogelijke overtreding van de reclameregels.

Minister Klink

Minister Klink is van plan vaccinatie van jonge meisjes tegen baarmoederhalskanker op te nemen in het nationale vaccinatieprogramma. Klink kijkt nog welke vaccins in aanmerking komen. Nu moeten mensen nog voor deze inentingen betalen. (ANP)

Lees ook:

Trouw onhult overleg verzekeraars en farmaceuten

Apothekers moeten voorkeursbeleid uitvoeren

NZa verwacht compensatie voor apothekers

Apothekers luiden noodklok

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.