Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Inspectie onderzoekt Haagse abortuskliniek’

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoekt de Haagse abortuskliniek PretermRutgers. Daarnaast onderzoeken verschillende instanties of er sprake is van financiële wanpraktijken. Dat meldt dagblad De Telegraaf.
'Inspectie onderzoekt Haagse abortuskliniek'

Volgens bronnen in de krant is het een kwestie van tijd voordat er medische blunders worden gemaakt. Uit een recent onderzoek van de IGZ zou blijken dat de artsen onder grote druk moeten werken. Ook zouden baliemedewerkers worden ingezet om net geholpen patiënten te verzorgen. Enkele personeels- en bestuursleden zitten ziek thuis of zijn opgestapt, aldus het dagblad.

Fraude niet uitgesloten

Ook in boekhoudkundig opzicht zou de instelling tekortschieten. “Naast het feit dat er veel meer vrouwen zouden worden geholpen dan genoteerd, melden bronnen dat ze naar de pinautomaat om de hoek worden gedirigeerd om cash geld voor de behandeling te halen. Dit terwijl op de ontvangstbalie van PretermRutgers een eigen automaat staat”, aldus het dagblad. Het CVZ kent de financiële administratieve problemen en stelt dat fraude niet wordt uitgesloten.

Onderzoek

De Nederlandse Zorgautoriteit, het College voor Zorgverzekeringen en de IGZ gaan volgens de krant binnenkort om de tafel om het onderzoek te bespreken. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Klink: ‘Inspectiebezoeken moeten vaker onaangekondigd’

Slotervaart opent abortuskliniek SeZoZ

Inspectie voor de Gezondheidszorg levert fte’s in

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.