Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie onderzoekt ruziënde huisartsen

Een huisartsenruzie in het Gelderse dorp Wapenveld kwam vandaag in Zutphen voor de rechter. Huisarts Chris Stikvoort dreigt zijn vertrekpremie te verliezen nadat hij had opgebiecht met een getrouwde patiënte van een collega binnen de huisartsenpraktijk een relatie te hebben.
Inspectie onderzoekt ruziënde huisartsen

De Telegraaf doet uitgebreid verslag van het conflict in de huisartsenpraktijk. Stikvoort maakt sinds 2001 deel uit van de maatschap met twee andere huisartsen. Er ontstond ruzie nadat deze twee collega’s een dreigende veiling van het praktijkpand voorkwamen door het aandeel van Stikvoort in het pand over te nemen. Daarnaast waren er ‘signalen dat bij Stikvoort enige malen sprake is geweest van een ongepaste omgang met vrouwelijke patiënten’, aldus de Telegraaf.

Liefdesaffaire

Stikvoort ontkende de liefdesaffaires aanvankelijk maar nadat in april een vertrekpremie van ruim twee ton was afgesproken, klapte hij uit de school. Hij biechtte op dat hij 2,5 jaar een relatie had gehad met een getrouwde patiënte van een van de andere collega’s. De andere huisartsen oordeelden hierop dat Stikvoort geen recht meer had op de vertrekpremie. De rechter oordeelt vandaag over deze zaak en ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt de kwestie.(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Adviespunt voor difunctionerende huisartsen

Veghelse huisarts wil praktijk weer openen

Steunbetuigingen voor onhygiënische huisarts

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.