Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Inspectie steunt kwaliteitsregister verpleging

Redactie Zorgvisie
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat bij bezoeken aan zorginstellingen stimuleren dat verpleegkundigen en verzorgenden zich inschrijven in het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden. Hoofdinspecteur Jenneke van Veen heeft dit aan V&VN geschreven.

Ook zal de Inspectie de raden van bestuur aansporen om hun verpleegkundig of verzorgend personeel voldoende scholing te bieden en inschrijving in het register voor hun rekening te nemen.

Investering in personeel

V&VN-woordvoerder Monique Roedoe: “Het is goed voor de ontwikkeling van onze beroepsgroep en het is goed voor de instelling. Je moet het zien als investering in de kwaliteit van zorg. Bovendien is het een manier om het personeel aan je te binden.” Het ligt niet in de bedoeling van de Inspectie om ook te gaan toetsen op inschrijving in het register. Voorlopig blijft het bij stimuleren.

In het kwaliteitsregister staan 12.500 verpleegkundigen en verzorgenden ingeschreven. Op 21 juni 2007 schreef de eerste verpleegkundige zich in. Het is niet verplicht om in het register te staan. Voor leden van V&VN is het gratis, losse inschrijvingen kosten vijftig euro per jaar. Nederland telt ongeveer driehonderdduizend verpleegkundigen en verzorgenden. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

‘Dreigend tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen’

NVZ wil opleidingsfonds verpleegkundigen

‘Zorg dat verpleegkundigen blijven’

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een prima initiatief van de V&VN.Zelf bijna 25 jaar verpleegkundige geweest.In die tijd ( Jaren 70/90)hadden wij geen Kwaliteitsregister. Mijn zorg is , wie betaalt de kosten van bij-scholing/scholing ; etc. ? Wie toetst/controleert het Kwaliteitsregister ? Wat zijn de sancties bij niet naleven en wie betaalt ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.