Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie stopt twee alternatieve genezers

Annelies Vermeulen
Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag twee alternatief genezers het bevel gegeven onmiddellijk met hun werk te stoppen. Ze hebben volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ernstig zieke vrouw afgehouden van noodzakelijke zorg.
Inspectie stopt twee alternatieve genezers

De ene alternatieve genezer woont in Heemstede en houdt praktijk in Zaandam. De andere woont en werkt in Amsterdam.

Noodzakelijke zorg

De genezers hebben volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ernstig zieke vrouw afgehouden van noodzakelijke zorg. De vrouw is inmiddels overleden. De inspectie verwijt de twee de vrouw zwaar lichamelijk letsel te hebben toegebracht.

Aanhouding

Een huisarts meldde de zaak bij de inspectie, die op haar beurt aangifte deed bij het Openbaar Ministerie. De twee genezers zijn vorige week dinsdag aangehouden. Vrijdag is hun voorlopige hechtenis geschorst. Als de twee toch doorgaan met hun werkzaamheden, kunnen ze opnieuw worden aangehouden. De inspectie en het Openbaar Ministerie werken samen in het strafrechterlijk onderzoek naar de zaak. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Klink wil dat slechte alternatieve artsen stoppen

Hardere aanpak alternatieve genezers

‘Alternatieve artsen moeten btw betalen’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.